събота, 5 юли 2014 г.

Салата от пресни моркови и сирене Рокфор


Това е една бърза, лесна и много вкусна салатка, която ние обичаме да консумираме през всички сезони.

За да приготвите две порции, пък дори и да стържете морковите на ръка, са ви необходими само двайсетина минутки.

Какво ви е нужно за тези две порции?

За салатата: 
600 гр. пресни моркови; 
200 гр. сирене "Рокфор"; 
1 рохко сварено яйце; 
6 зелени маслини; 
сол на вкус; 

За дресинга : 
3 с.л. оцет (балсамов или ябълков); 
6 с.л. зехтин




Как да си приготвите салатата:

- Обелените моркови се настъргват на едро ренде. 

- Към тях се добавя настърганото сирене "Рокфор" (известно в България още като "синьо сирене" (Има различни марки сирене "Рокфор", някои са доста твърди, а други - много меки.  Ако  е меко, може просто да се намачка внимателно с вилица). 

- Посолява се на вкус и се разбърква. 

- Порциите се оформят в подходящи чинии, заливат се с дресинга, приготвен от оцета и зехтина и се украсяват с половинка рохко сварено яйце и с по 3 зелени маслинки.

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар